Alte zvonuri despre viata și originea lui Stalin

        Sunt câteva etimologii ale rădăcinii ჯუღა (jugha). Conform unei versiuni, este de origine osetină. Numele Jugaev este comun printre osetini şi, înainte de revoluţie, numele din Ossetia de Sud erau, în mod tradiţional, scrise cu sufix georgian, obicei răspândit în special printre osetinii creştinaţi. Conform unei alte versiuni, numele vine de la satul Jugaani din Kahetia, în estul Georgiei.

        Precum alţi bolşevici, el a devenit în mod obişnuit cunoscut sub nume conspirative, printre care Stalin nu era cel mai important. Era, de asemenea, cunoscut drept Koba , după numele unui erou popular georgian (un haiduc, precum Robin Hood). S-a spus că a mai folosit cel puţin o duzină de alte nume, pentru comunicaţii secrete, dar pentru motive lesne de înţeles, multe au rămas necunoscute.

Sunt mai multe zvonuri în legătură cu originile lui Stalin, nici una fiind confirmată.

Un astfel de zvon este acela că era fiul naşului său, un nobil georgian bogat, Egnatashvili, membrii familiei căruia erau clerici din tată în fiu. Mai multe fapte susţin această teorie: mama lui Stalin a lucrat în casa lui Egnatashvili; Stalin a fost admis la seminar, un copil dintr-o familie săracă nu ar fi putut intra la o şcoală prestigioasă ca aceea; Stalin a păstrat legăturile cu Egnatashvili de-a lungul întregii sale vieţi, inclusiv în perioada războiului. Pe de altă parte, nu ar fi un fapt neobişnuit ca un naş să-şi ajute finul.

Au fost zvonuri în legătură cu o probabilă origine evreiască a lui Stalin. Printre originile acestui zvon se poate număra episodul cu Papismedov relatat în Copilăria lui Stalin

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now